fredag 24. juni 2011

Hvordan holde orden på kontoret?

Har du et kontor som trenger litt ekstra oppmerksomhet? Er det rotete og uoversiktelig, og absolutt ingen orden i papirtårnene?
Kanskje gremmer du deg over at kontoret er husets minst brukte rom ,og det for en grunn. Eller kanskje har du ikke kontor, men trenger likevel en kontorpult?

Du trenger ikke nødvendigvis å ha et helt eget rom, for å plassere et skrivebord, noen hyller eller stolen din. Kanskje har du en ledig krok i stua, under trappa, eller på soverommet ditt?

Kunsten er å samle kroken din, ha det aller viktigste tilgjengelig og organiser alt i hyller eller skap, i mapper eller bokser, slik at det blir visuelt behagelig å se på.  Har du en skrivekrok på soverommet ditt f.eks, så bør du holde nøye orden, og bruke nøytrale og kjølige farger for å ikke la deg forstyrre av rot og uorden idet du skal legge deg til å sove.

Et kontor kan være så enkelt og delikat som dette her:
Foto fra Bloomingville


  • Rydd opp i alle ledninger, eller få deg trådløst. Et skrivebord fullt av rotete ledninger virker uorganisert og rotete, rydd opp og skjul. Evt skaff deg en boks der alle ladere etc kan ligge samlet. Som f.eks denne her.
  • Skaff deg mapper og permer! Rydd opp i alle papirer og ha et fast system for hvordan du lagrer alt. Merk alle mapper med navn, emne eller etter hvem de tilhører. Ha en likhet i form, farge eller mønster på mappene slik at de danner en helhet som blir visuelt godt for øyet.
  • Tenk smart oppbevaring! Kan du oppbevare sakene i skap, bak lukkede dører som skjuler, eller i pene bokser, eller i funksjonelle hyller. Kan noe henges på knagger, eller oppbevares i et annet rom slik at du må bevege deg litt for å hente det? Kanskje du kan bruke kurver, kasser eller en puff med oppbevaringsrom under lokket?
  • Tenk behov og funksjon! Hva har du egentlig behov for? Hva har familien din behov for? Og hva er viktig? Tilpass kontoret ditt etter familiens behov, og fjern det som egentlig ikke brukes. Trenger du arbeidsplass for to, eller tegne og lekseplass for barna? Kan de forskjellige behovene dekkes på samme skrivebord? Trenger du noen flere hyller eller skap?
  • Hold orden!  Fast plass for alle ting, merk alt med emne så er det lettere for alle å rydde. Ha oppbevaring på sidene av skrivebordet, og noe som inspirerer deg foran deg på veggen. Slik at du ikke blir forstyrret av rot eller mange elementer. Ha et lite kunstverk eller noen foto på veggen foran deg. Orden og ro skaper ro i sinn. Mer om dette kan du hente fra Feng Shui.
  • Tenk visuelt! Hvordan vil du ha det? Hva liker du å se på? Hvilke farger liker du? Hvordan passer det til resten av boligen? Trekk frem det du liker, og skjul rot og papirer. En skrivebord kan faktisk bli et vakkert stilleben i seg selv om en investerer litt tid og planlegging i det!

Foto fra Bloomingville

Fotoene er hentet fra Bloomingville, en av mine yndlingsleverandører til hjemmet.
Mer om kontor kan du lese her eller her.

For min del er det langt fra ro og orden for tiden. Kasser og innpakningspapir står alle veier, og kakesmuler etter barnas avskjedsfest i går, ligger utover gulvet.

Jeg drømmer om mitt neste hjem, og mitt eget lille kontor. Kanskje får jeg en krok under trappen, eller et hjørne i stua? Det blir uansett noe å se frem til.

Ha en strålende junidag!
Liza3 kommentarer:

Gårdsjenta sa...

Takk for gode kontortips!

Skal i gang med å pusse opp kontoret vårt så fort vi har fått tømt ett soverom for flyttekasser.. Men de kassene som står der skal jo egentlig nn på kontoret, så er jammen ikke lett å få det til.. Må rydde midlertidig plass på loftet..

Skal blogge kontoret mitt når jeg kommer så langt, er spent på å se ditt :)

Ha en finfin helg! :)

Gitte sa...

Hei!
Gode kontortips du har! Skal få kjøpt meg en "laderboks" i morgen:)
Håper du nyter ferien!
Klem Gitte

Anonym sa...

Kontor under trappa er min favoritt kontorplass, hvis det da ikke skal brukes til noe meget viktig slika at en trenger ro.