Siste prosjektEksamensoppgaven min, selvvalgt oppgave. Min egen drøm for fremtiden:

Café- og butikk "I stua til Liza"


Trykk på bildene for å se de større. I virkeligheten er plansjene A2 str.

Dette ble satt fram for sensor.

På fatet står det en meny, som sensor ("kunden") kunne lese mens jeg skjenket i kaffe. Du skjønner at det dreier seg om en café?

I menyen sto det:


Deretter startet jeg med å fortelle kort om kunden, og lokalene, for så å gå over til plantegningene, hvordan jeg har løst arealdisponeringen, hvilke materialer jeg har valgt, og hvorfor, samt vise at jeg har tenkt på universell utforming, akustikk, farger og fargepsykologi, hva som lokker en kunde videre innover i rommene, hvordan dekorere vegger og stille ut varer på en oversiktelig måte.
Funksjoner for de ansatte, ta vare på deres behov, samt ta vare på kundens behov.
I tillegg til hva slags belysning jeg har brukt, og hvordan jeg har bygget stedsbygde møbler. (Hadde arbeidstegninger som viste dette)

Det er mye mer som skal tenkes på, og mange papirer og skriftlig arbeid. Men jeg skal vise dere plansjene nå, ellers blir det for mye :)

Intro...

Caféen...


butikken i underetg.....

farger og materialer...

og til slutt belysningsplan...


de tekniske tegningene...


Teknisk belysningsplan...


og snitt...


Nå vet du hvordan jeg jobber med interiør :)  Og kanskje du begynner å få en forståelse av hvor mye en må tenke på? det er ikke bare å dekorere et rom, det er uendelig mye mer. Og det er nettop det som gjør dette faget så spennende. Alle prosjekt er forskjellige, kunden har forskjellige ønsker og behov. Og det er min jobb å ivareta disse.

----


Hotell, Lobby og bar/Café og to hotellrom:

Dette er bare litt av oppgaven, det ligger 180 timers arbeid bak disse plansjene, mye arbeid. I tillegg er det mye skriftlig informasjon og analyser, som vises til lærer i mapper og ved presentasjon.

Uansett, her får dere et innblikk i hvordan vi presenterer et prosjekt her på skolen, og ofte slik det er i "the real life" også.

Hotellet mitt er inspirert av:  Middelhavet, Sjøhester og Lek


(Trykk på bildene for å se de større. I virkeligheten er de str A3 og A2)


Hvert møbel, hve eneste farge, hver belysning, hvert materiale både på gulv, vegg og i himling, er valgt for en grunn. Alt har en tanke bak seg, også det kreative, stemningen rommen gir og formene som er brukt.

I tillegg til dette er det tekniske tegninger, Moodboard, belysningsplan og møbelplan. Jeg kan ikke vise frem alt, det blir for mye.


----
 Stilleilighet:


Moodboard: Familien vi innredet for ville ta vare på noen arvemøbler i Biedermeier stil, samt ta vare på det gamle og samtidig være litt miljøbevisste. Mamman i huset var interiørkonsulent, og derfor ville jeg være litt vågal mtp fargevalget. Ikke helt A4 familie.
I tillegg hadde de to babyer på 6 mndr, og vi måtte ta hensyn til tiden huset ble bygget i, samt velge ut en kunstner.
Jeg begynner med å vise plantegningen, der jeg forklarer planløsningen og hvorfor jeg har gjort som jeg har gjort.
(her er kun stue og kjøkken fargelagt, fordi det var disse vi skulle ta mest hensyn til. Til mappeinnleveringen vil alt bli fargelagt)
Neste steg er å vise belysningsplan, og forklare hva jeg har gjort her, og hvorfor.
Så går jeg over til å visualisere rommet. Her er en collage som viser kjøkkenet, og materialer og farger jeg vil bruke her.
Arvemøbelet (spisebordet) er satt sammen med gjennomsiktige og moderne stoler, for å fremheve bordet, samt at stolene er moderne men i gammel stil.
Kjøkkenet er svanemerket, og i en farge som var mye brukt i stilepoken Art Noveau.
Så viser jeg arvestolene, men med nytt trekk i fuchsia, samt kunsten . Gardinene er ikke så knærsje i virkeligheten altså :)
Kistebordet er laget av resirkulert materiale fra gamle båter :) Me like!
Så vises stuen med tapetet som inspirerte meg mtp fargevalget. Blomstermotivet viser til Art Noveau, som tok i bruk organiske former og ofte bruk av blomster.
Sofaen fant jeg på finn.no, men er trukket i en grønn tekstil, lik gardinene (igjen, helt feil farge- se materialcollage under)
Tilslutt viser jeg valgte farger og materialer. (Igjen fargene har endret seg pga scanningen, og fargeprøvene vises nesten ikke)
I tillegg hadde jeg med meg ekte vareprøver fra forhandler, slik at kunden kan kjenne på det, og få se hvordan det virkelig ser ut.
Og til slutt collage som viser valge belysnings armaturer.