søndag 18. september 2011

Igang med gulv...

Endelig har jeg fått nøkkelen jeg har ventet så lenge på. Og det aller første jeg gjorde var å begynne å rive gulv.
Jeg har jo ikke tålmodighet til å vente et øyeblikk for lenge, og det er litt av et prosjekt jeg har påtatt meg. Det er mye som skal gjøres! Og planen er jo å gjøre det hele selv. Hadde jeg hatt masse penger så hadde jeg nok fått noen fagfolk til å gjøre litt av jobben. Men når en ikke har det, så er det en utfordring i seg selv å klare alt.

Det er jo litt gøy det også, å se tilbake på alt slitet, og så se på resultatet når alt er ferdig, og innse at dette har jeg klart helt selv!

Gulvet er et unntak da. Her må jeg ha hjelp av profesjonelle. Det er jo litt av en kunst å slipe det ned, og etterbehandle det på riktig måte.
Her ser dere hvordan det så ut før vi begynte. Laminatgulv, som jeg ikke kan fordra. Kaldt og hardt, og det er jo bare plastikk!
I det forrige huset var det laminatgulv. Det var jo egentlig det første jeg ville fjerne den dagen vi flyttet inn dit. Men det ble utsatt og utsatt, og tilslutt var det ingen vits i. Jeg bestemte meg for at i det neste huset skulle det ikke være laminat noen plass, og derfor er det det første som blir fjernet.
For meg er det kjempeviktig å ha et flott gulv, det er jo halve rommet det! Og treverk er godt å gå på, og varmere for føttene enn laminatgulv. Og at det i tillegg er 60 år gammelt, så er det litt spesielt og viktig å ta vare på.Under laminatet, som forsåvidt var enkelt å fjerne, lå det uheldigvis et gammelt vinylgulv. Og det var forfeldelig hardt å fjerne! For et slit!  Og mens vi holdt på så kunne jeg ikke annet enn å undre meg over hvilken idiot er det som legger et vinylbelegg som skal forestille et tregulv, over et ekte tregulv!? Det er jo helt teit!


Og kjøkkenet var enda verre, her var det spikret sponplater fast i gulvet. Det tok flere timer å fjerne spikerne, som var laaange, og det var minst 1000 av de. Håper virkelig at spikerhullene ikke blir så synlige når gulvet er ferdig. Åh som jeg gleder meg til gulvet blir ferdig! (og resten av huset for den saks skyld...)Her ser dere utsikten :) Bare skog og store jorder så langt øyet ser. Fred og ro! Jeg elsker det :)

Fortsettelse følger...

Liza

2 kommentarer:

lillpastill sa...

Å så spennende! Da gleder jeg meg til å se hvordan det blir!

Ønsker deg og dine en fin fin søndag
Klemmer fra meg

Gitte sa...

Nydelig utsikt!!!
Gratulerer med overtagelsen!
Må være en helt fantastisk følelse:)
Gleder meg til å følge med på hvor fint det blir.
Ha en fin uke!
Klem Gitte