tirsdag 24. januar 2012

Ny gang på gang!

I helgen har det skjedd masse uti gangen. Jeg har fått god hjelp fra mamsen som har vært barnevakt, og bonusmamsen som har vært malemester med stor M.
Gammelt brunt på lister og vegger, har blitt lysegult og nydelig hvitt. Og det er så gøy å se at vi har kommet litt videre i oppussingen.

Gult er kult!
Jeg ville ha litt farge i gangen. Gult er jo en farge som gjør en glad og den gir energi. Noe som alle trenger. Synes nettopp dét er et fint førsteinntrykk å gi alle besøkende. Jeg vil innrede med farger i dette huset. Jeg holder meg langt borte fra alt-hvitt-over-alt-trenden. Skrekk og gru.


Den gamle kommoden her har jeg hatt siden jeg var liten jente på barnerommet mitt. Den har jeg malt og skiftet knotter på. Jeg har en plan om å montere nye ben på den, slik at den kommer høyere opp.


Mens jeg og bonusmamsen min malte her i helgen, så pratet vi om at jeg ville ha en liten gul detalj å pynte med da vi ble ferdige. Kanskje en viss gul blomst som pleier å komme på denne tiden av året. Men ingen av oss klarte å huske hva denne blomsten heter.


Men jammen meg, hva tror du jeg fant da jeg handlet på butikken litt senere på dagen? Jo nettopp den gule blomsten som passer så fint inn. Og navnet er Primula!



De gamle bøkene er ingen bøker. Det er bare lureri! Det er nemlig oppbevaringsplas inni dem :)
Greit å ha i gangen for nøkler, kvitteringen og anet rot som kan gjemmes bort.

 Kommer du litt i vårstemning kanskje? Det gjør jeg.



Gangen og trappen er ikke helt ferdig enda. Trappen trenger noen dager å tørke på med alle strøkene som trengs. Et umulig prosjekt med tre barn i huset, så jeg må vente litt med den. Det kommer flere bilder av gangen etterhvert som den blir ferdig. Nå skal jeg male videre!

Ha en fin dag!  Klem fra meg

mandag 23. januar 2012

Spisestua med ny lampe...

Endelig er det lys i lampa! Etter mye om og men fikk jeg endelig montert og satt i ledning og sokkel, og jeg har tittet på lampa hele helgen, og kost meg over synet. Jeg kan ikke se meg mett på den. Prikken over i-en.


Skjell,- masse skjell!


 Spisestuen begynner endelig å ta form nå. mangler fremdeles bilder på veggene, men jeg venter litt med det. Har et lite skap som skal males også før jeg begynner å henge opp resten.





I dette viduet har jeg valgt å ikke ha gardiner. Her er trollhasselen mer enn nok, og jeg vil ta vare på lyset. Kanskje havner kvisten hengende i vinduet tilslutt...


Sølvfatet er en gave fra mamsen min, og vasene er nyanskafne. Roser hører med :)


Nå har du vel fått et lite innblikk av den nye spisestuen. Ha en riktig fin kveld.

Hilsen Liza

fredag 20. januar 2012

Kjøkken-før/etter

Endelig har jeg fått på knottene, og kan nå vise dere. Jeg var litt spent på hvordan dette skulle bli; nostalgiske porselens pip-er kontra grå høyglans. Men det ble ganske bra synes jeg. Min smak godtar denne kombinasjonen iallefall. Jeg er svak for kontraster. Og her er kjøkkenet både maskulint og feminint, moderne og nostalgisk.  Porselens knottene myker det hele litt opp.


For all del, kjøkkenet er ikke helt ferdig. Hvis du ser nøye etter så mangler både maling på lister, og på vegger (som forøvrig må ha nye tapeter også), det mangler fotlist under benkeskapene, og det mangler en skapdør og en knott. (Hadde selvfølgelig kjøpt en knott for lite)

Da jeg overtok huset var kjøkkenet såpass nytt, at jeg bestemte meg for å beholde kjøkkenskroget, men skifte ut benkeplate, skap-, og skuffefronter og sette inn en ovn i høyskapet. Det sistnevnte førte forresten til at den øverste skapdøren ikke passet helt inn. Den er 3 cm for lang. Men istedet for å legge inn en skuffe i ståhøyde, og en list, så bestemte jeg meg for å ha det slik. Men jeg må frese ut et nytt hull til dørfestet først.( Skummelt- og vet ikke helt om jeg tør gjøre det selv.) Så jeg venter litt med å sette på plass den døren.


Uansett er det mye bedre å ha ovn i ståhøyde. Iallefall så mye som ovnen blir brukt her. I tillegg fikk jeg satt inn en induksjonstopp i benkeplaten, og gjett om den er effektiv! Vann koker opp på null komma niks, og en i tillegg er den veldig strømbesparende.



Nespressohjørnet mitt er viktig. Hadde jeg havnet på en øde øy engang, og kunne ha med meg én ting. Så måtte det blitt Nespressomaskinen. Jeg er helt avhengig, og drikker flere kopper daglig. Min beste investering ever!

Jeg valgte en heltre benkeplate av eik, som jeg har oljet flere strøk. Desverre har det kommet noen rare merker i den allerede, og jeg må gjøre noe med overflaten. Spørs om jeg ikke må pusse den helt ned, olje og lakke til slutt. Synd, for jeg ville virkelig beholde den gode naturlige strukturen i treet, men flekker er ikke gøy :(  Lakk gjør iallefall til at benken ikke blir flekkete.


Som du ser her over; ryddet og bloggbart på høyre side av kjøkkenet, mens venstresiden og den skjeve liftgardinen i vinduet avslører rot, hårbørster og div verktøy. Og manglende stoler fordi de ble nettop solgt. ( Her skal jeg få tak i en ny stol og to, helst brukt. Samt at jeg skal bygge en ny bordplate selv!) 
Sånn er det nok det egentlig ser ut.  :) Umulig å ha orden hele tiden. Spesielt med tre små rotekopper i hus.

Her under ser du hvordan kjøkkenet så ut da jeg overtok. Mistenker at fotografen har fotoshoppet alt hvitere enn det egentlig er. Hva synes du om forvandlingen? 

onsdag 18. januar 2012

Ett skritt frem, og to tilbake...

 I dag har jeg endelig fått montert knottene til kjøkkenet. I kveld, riktigere sagt. Først nå, etter å ha støvsuget bort alt borrestøvet, kunne jeg endelig nyte synet av de søte knottene. Dere har vel allerede skjønt at det ble ikke vanlige knotter à la stål eller forniklet aluminium. Nei det ble det nok ikke. Jeg var innom flere ideer, men valgte det enkleste.  Resultatet skal jeg forevige på film i morgen, i rett dagslys. (Håper ikke det blir overskyet nå da)  Gleder meg til å vise dere :)


I tillegg har jeg endelig hentet pakken med taklampen jeg bestilte forleden. Den som skal være prikken over i-en over spisestuen. Og i dag dro jeg og minstemor (som hadde fri fra Barnehagen), for å skaffe en ledning og sokkel. Som selvfølgelig ikke fulgte med i pakken. Ingenting må komme for lett her i verden :)
Og da alt var klappet og klart, og jeg var klar til å leke elektriker, så viste et seg at ledningen var støpt fast i støpselet, og kunne ikke kortes ned. Derfor måtte jeg innfinne med meg at jeg ikke ville ha en meter for mye ledning hengende ned fra taket, og den må derfor returneres. I morgen får jeg tak i en ny kanskje, og forhåpentligvis kan jeg vise dere resultatet så fort som mulig.

Ha en strålende dag kjære deg!
Liza

mandag 16. januar 2012

Rosa vase og andre farger...


Det er ingen hemmelighet at jeg liker rosa! Det har jeg alltid gjort. Men det behøver likevel ikke å bli for sukkersøtt for det. Farger har så mye å si. Ikke minst betyr de forskjellige fargene én ting for meg, og kanskje en helt annen ting for deg.
Generelt sett har fargene en del fellestrekk for folk flest, og fargepsykologi er et ganske interessant emne.


Har du noengang tenkt over hvorfor du har lyst til å male veggen i stua di i en helt annen farge enn det du gjorde sist gang? Eller hvorfor du velger møbler som har en helt annen fargetone enn de du likte så godt  før?  Tror du det er helt tilfeldig? Eller er det underbevisstheten din som forteller deg noe?
Joda, smaken din, og trendene endrer seg. Men hvor du er i livet,- sinnsmessig sett, påvirker dine fargevalg nesten umerkelig.  Kanskje du kjenner deg igjen, etter å ha lest dette?

For tiden har jeg jobbet litt med en liten oppsummering av fargene, og hva de betyr i interiøret. Dette blir veldig forkortet i den kommende artikkelen jeg jobber med, men kanskje det er litt interessant likevel?
Vet du hvordan du leser fargekodene når du velger deg en maling? Eller velger du fargene utifra de ferdig navnsatte fargekartene som liksom er sånn i vinden for tiden?  Det er jo millioner av kombinasjoner. Og du kan jo lage dine egne fargekart. Fargekartene hos forhandleren er ganske begrensede slik sett. Men de er en fin inspirasjon til å finne ut av hva du vil ha.



Stay tuned for  mer om farger!

lørdag 14. januar 2012

God helg!


Solen skinner, og det er nesten vårstemning i luften. I natt hørte jeg faktisk flyvende gjess flakse forbi(!)
Akkurat nå er jeg glad jeg ikke bor på det værharde vestlandet lenger. Det er ingen tvil,- været er mye bedre her :)

Her er det iallefall helg. Småjentene sitter på puffene sine og drikker kakao og spiser boller, mens mamsen slapper av med en nytraktet Nespresso.
Senere skal vi på "hyttetur" til Beppe (bestemor) og spise god mat sammen med familien.

Ønsker deg en god helg!
Klem fra meg

fredag 13. januar 2012

Trollhassel kan brukes til så mangt...

Slik ser det ut i et av vinduene her for tiden. Tidligere hadde jeg hasselen hengende fra taket over spisestuen, men siden jeg venter en splitter ny skjellampe når som helst , som skal henge over spisestuen, så har jeg ikke riktig bestemt meg for om, og isåfall hvor,  jeg skal henge grenen opp enda.
Så foreløpig står den her i en enkel og stor krukke.


Jeg er nok ikke alene om å være hasselgrenfan, det finnes mange rundt om i blogglandia. Men kanskje nettop du har lyst å vise meg din? Jeg lurer på om det er noen andre måter å bruke grenene på enn å henge den fra tak, eller putte den i en krukke. Legg gjerne igjen en link i kommentarfeltet.


Nå skal jeg ut å søke på en ny jobb! Endelig ble det utlyst en relevant stilling. Det har ikke vært mye av det den siste tiden. Det merkes at Fredrikstad er en liten by.



Ha en fin dag folkens!
Klem fra Liza

torsdag 12. januar 2012

Svevende bøker...

Har du sett så stilig? Jeg har anskaffet meg en svevende kolleksjon av interiørbøker! 
Neida, det er ikke så veldig avansert. Det er bare en liten hylle som skjules inne den underste boken.
Men resultatet blir litt morsomt synes jeg.


Nå er bøkene lett tilgjengelig ved sofakroken :)



Nå skal jeg (forhåpentligvis- hvis jeg gidder) borre hull og montere nye knotter på kjøkkenskapene. Det går litt tregt her for tiden.

Ha en strålende aften kjære leser :)

mandag 9. januar 2012

Gødd mørning!

Lenge har jeg vært på utkikk etter en strikkepuff. Jeg kan jo desverre ikke strikke selv. Eller,- det vil si at jeg eier ikke tålmodighet til det...Men jeg ville heller ikke ha en som koster 1500 kr! 
Forleden dag så kom jeg over en slik puff,- på Ellos av alle plasser. De har jommen litt for enhver smak de der. I denne stuen er det perfekt med noen puffer til de små, slik at ikke hele sofaen blir okkupert. Samt at den er lett å stue bort når den ikke er i bruk.
Elsker puffer jeg :)

 Bilde lånt fra Ellos


I tillegg har jeg vært på jakt etter en spesiell skjelllampe! Og nå har jeg endelig funnet en som falt i smak, og som ikke var for dyr for mitt budsjett. Den skal henge over spisestuen, for her er det litt for mørkt for tiden.
Jeg har jo valgt å gjøre stikk motsatt av alle de som skal ha alt-helt-hvitt-over-alt, og malt hele stuen min i en lun og mørk industriell grå farge. (Den er egentlig blå med masse svart i,- for de som liker å vite konkret fargeinnhold)

Så da trengs det mer belysning om kveldene. På dagtid står solen rett inn og gir masse lys, slik at stuen oppleves som lys, selv om den er malt mørk.
Bilde lånt fra Zanz

Ha en fin dag folkens, nå skal jeg ut å handle knotter til kjøkkenet. Det blir ikke vanlige dørknotter for å si det slik....

Liza

fredag 6. januar 2012

Dukkehus på veggen!

Jeg hadde så lyst til å vise dere det søte dukkehuset jeg har hengt opp på kjøkkenet :) Er det ikke søtt?
Passer perfekt til tebokser og andre dullerier. Og det henger akkurat så høyt at barna ikke klarer å nå opp i hyllene...*kremt*


Idag er det strålende sol her i Fredrikstad. Det er en stund siden himmelen var helt skyfri. Det er kaldt, samtidig som en får litt vår stemning. Det er nok fordi vi er på "rette" siden av vinterhalvåret. Slik jeg ser det ihvertfall :)  Gleder meg til sommer og varme, og til å innvie hagen og verandaen vår.

Ha en strålende dag du også!
Liza


torsdag 5. januar 2012

I´m back!

Hei kjære lesere!

Nå har jeg tatt en lang pause fra min egen, og andres blogger. Et kjært familiemedlem gikk bort i November, og all inspirasjon og lyst til å skrive, forsvant som dugg for solen.
Nå har jeg imidlertid bestemt meg for å skjerpe meg, og komme tilbake til  det gode gamle.
Så utrolig koselig å få noen gode julehilsninger på bloggen også da! Selv om mitt fravær har vært absolutt. Godt nyttår til dere alle :)

Oppussingen her i huset har stått på vent, og det er ikke så mye som er helt ferdig enda. Ting tar tid...

Stuen har iallefall tatt form. Peisen er enda ikke malt, stereobenk er enda ikke hengt opp på veggen, bilder og hyller er enda ikke hengt opp osv osv.


Litt har skjedd her da. Og litt nytt. Som denne flotte lampen over.
Jeg har faktisk hengt opp et speil på denne veggen siden dette bildet ble tatt (wow! skikkelig hardt arbeidende her)  Og snudd på spisestuen. Litt uvant med mindre stue. Og følelsen av at møblene ikke helt passer inn. Men jeg kan jo ikke kjøpe helt nye møbler bare for den grunn. Jeg er jo så glad i mitt østen-inspirerte spisestuemøblement. Med et snev av feminin romantikk i form av romantiske sølvlysestaker, og blondeduk. Kontraster og stilblanding kaller vi det. Jeg liker det ihvertfall.


 Og siden dette bildet ble tatt, har jeg investert julegavepenger i nytt stuebord og ny stereobenk. Bilder kommer. Må bare rydde vekk juletre, feie bort nøtteskall og barnåler, samt riste litt jul ut av sofaputene.



Jeg har skrudd opp en stereobenk de siste dagene, men jeg skjønner ikke hvordan man justerer dørene til å henge rett,- så Pappa!!! jeg trenger hjelp! Pluss at du må hjelpe meg med å henge den opp på veggen. smisk-smisk..


Benken skal henges opp på veggen for å frigjøre litt gulvplass. På den måten virker den lille stua litt større, ved at man ser mer av gulvflaten. Og jeg får plass under benken til å skyve vekk sitteputene til barna :) Smart ikke sant? Bare det blir ferdig da...

Vi skrives!
Liza